JIRNSUM – De jaarlijkse Trap ALS de wereld uit-dag in Jirnsum heeft zaterdag een bedrag van € 64.000 opgeleverd. Het geld wordt gebruikt in de strijd tegen de ongeneeslijke ziekte ALS. Een substantiële bijdrage werd geleverd door VVI Idskenhuizen.

De dag begon zoals gebruikelijk met diverse fiets- en wandeltochten. Ruim 150 deelnemers kregen rond 13.30 het startsein van Lutz Jacobi. Vanaf 16.00 uur traden achtereenvolgens De Boarnsjongers, Jordy Nayeli, Danny Lourens, Jelle B, Die Twa en DJ Boy belangeloos op.

Het bedrag is het resultaat van diverse acties die het afgelopen jaar in Friesland hebben plaatsgevonden. Tijdens de podiummomenten in de feesttent werd de opbrengst van de verschillende acties bekend gemaakt.

Hoogtepunt was de cheque van €21.000 die voetbalclub VVI kwam overhandigen. Het eerste team heeft het hele seizoen gespeeld in shirts met daarop het logo van ALS Nederland. Als afsluiting van het seizoen speelden zij een benefietwedstrijd tegen Lucky Ajax.

Sponsorbedragen van verschillende bedrijven, de vele donaties, de opbrengst van de veiling en de verloting hebben geresulteerd in dit eindbedrag.

ALS is een ziekte van de zenuwcellen die de spieren aansturen. Nederland telt ongeveer 1400 ALS-patiënten. Jaarlijks sterven er ongeveer 500 mensen in Nederland aan deze ziekte.