Het zit er weer op. De derde editie van “Trap ALS de wereld uit” in Jirnsum.

Het was een geweldig succes, hieronder vindt u een verslag van deze geweldige dag.

De fietstochten gingen vroeg start ivm de voetbalwedstrijd Nederland-Japan. Er waren dit jaar 3 afstanden nl. 25, 50 en 100 km. De 100 km tocht startte om 8.30 uur met ongeveer 35 wielrenners. De 25 en 50 km tochten startten om 9.30 uur. Ondanks het wisselvallige weer gingen er toch zo’n 120 deelnemers van start voor deze twee afstanden. Totaal dus meer dan 150 fietsers. Deelnemers aan de fietstochten werden dit jaar bij aankomst in Jirnsum voorzien van broodjes!

Aan het begin van de middag konden de voetballiefhebbers de poulewedstrijd van Nederland tegen Japan volgen op een groot scherm. De uitslag was ook geweldig 1-0 voor nederland. Dit beloofde een mooie dag te worden.

Voor de kinderen was er ook dit jaar weel volop vermaak. Op o.a. een springkussen en een draaimolen konden de kinderen zich goed vermaken.

De gehele middag waren er ook volop activiteiten o.a. een levend voetbalspel, een grote sjoelbak en spijkerslaan.

De namiddag werd gevuld met muzikale acts en de veiling. De veiling was ook dit jaar weer spectaculair, er kon worden geboden op diverse items, zoals: Gesigneerde voetbalshirts van Cambuur,Messi en Van Nistelrooij, kaarten voor de Vrienden van Amstel Live, een rondrit met een Houwitser tank en een rondvlucht voor 1 persoon met een 2-persoonsvliegtuig. De totale opbrengst van de veiling was ruim €14.000,-. De muzikale optredens werden verzorgd door Sjouke van Kammen, Hendrik Hofstra en de band Black Velvet. Mede dankzij hen werd het een geweldig feest.

In de vroege avond werden de prijzen van de verloting getrokken. Er waren prachtige prijzen te winnen. De prijzen waren onder andere een luxe dames of herenfiets t.w.v. €899,-, een bikestepper t.w.v. €499,- en een ballonvaart. Uiteraard waren er nog vele andere prijzen te winnen.

Ook was er nog een verrassing voor de familie de Haan. Ronald de Haan heeft sinds 2007 de ziekte ALS. Zij kregen van familie en vrienden een aangepaste auto aangeboden. Een geweldig gebaar!

Om ongeveer 21.00 uur werd het totale bedrag bekend gemaakt door Astrid van Heezik van de Stichting ALS Nederland. Vooraf werd er niet op gerekend om de vorige editie te overtreffen. In 2009 werd er nl. €70.000,- opgehaald. Het is toch gelukt, er is €85.000,- opgehaald voor de spierziekte ALS.

Dit bedrag is opgehaald door verschillende acties die zijn georganiseerd. In maart was er een benefietdiner wat €4001,- opleverde. Een groep van 32 fietsers hebben in mei ruim €35.000 bij elkaar getrapt door de Alpe d’Huez te beklimmen. De gehele dag zijn er ook nog diverse grote donaties binnengekomen, waaronder een cheque van de Lionsclub Opsterland van €7.500,-. Ook het bedrijfsleven heeft de stichting ALS weer een warm hart toegedragen door middel van geweldige sponsorbedragen.

Het was weer een geweldig evenement. Er werd dan ook doorgefeest tot in de kleine uurtjes!

Het vrijwilligersteam van ALS Friesland blijft ook de komende periode actief. Op zaterdag 18 september is er een benefietconcert met o.a. Jitiizer, de Doelleazen, The Rockoil Roadhogs en No Matter. Verder staat er op vrijdag 24 september nog een ALS Zeilregatta op het programma.